Co na szybkie gotowanie?
Chcesz szybciej przygotowywać potrawy? Skorzystaj z produktów, które Ci to ułatwią.
1. Szczelnie zamykane garnki i brytfanny z pokrywką – potrawy gotują się w nich o wiele szybciej niż w zwyczajnych naczyniach.
2. Folia aluminiowa – wystarczy zawinąć w nią mięso, rybę czy warzywa, które chcemy włożyć do piekarnika albo na ruszt grilla, aby pieczenie trwało krócej. Warto jednak pamiętać, żeby błyszczącą stronę folii posmarować olejem – dzięki temu folia nie będzie przywierać.
3. Foliowy rękaw – nadaje się przede wszystkim do pieczenia całego kurczaka. Można go używać również do przyrządzania większych kawałków mięsa. Jest znakomity dla osób dbających o linię – nie trzeba bowiem dodawać tłuszczu, a mięso dusi się we własnym sosie.
4. Torebki do gotowania na parze – można w nich przygotować warzywa w sosie i ryby. Porcje zawinięte w takie torebki wkładamy do mikrofalówki, a danie jest gotowe już po kilku minutach.