Jak grillować?

Wiosna i lato sprzyjają wypoczynkowi na świeżym powietrzu. Sprzyjająca aura sprawia, że chętnie grillujemy. O czym należy pamiętać, chcąc zasmakować w pysznym jedzeniu?

Grillowanie

1. Odpowiednio przygotuj żar - jest to najważniejsza kwestia. Nie możesz piec mięsa, gdy brykiet pali się ogniem. Musisz poczekać aż węgiel pokryje się białym nalotem popiołu.

2. Nie kładź mięsa bezpośrednio na ruszt - a to dlatego, że opadający na węgiel tłuszcz wydziela szkodliwe substancje. Warto zaopatrzyć się więc w grillowe tacki.

3. Jeśli chcesz, by mięso było bardziej aromatyczne, na rozżarzone węgle połóż gałązki tymianku, kopru, liści orzecha włoskiego w czasie pieczenia.

Zobacz też:

Jaki mikser kupić?

Mikser

Jaki mop?

Mop

Jakie ozdoby z szyszek?

Ozdoby z szyszek

Jak ułożyć sztućce?

Ułożenie sztućców

Jak udekorować stół wigilijny

Bukiety na święta

Jakie dodatki do łazienki?

Dodatki do łazienki

Jak zrobić mrożoną herbatę?

Mrożona herbata

Jaką farbę wybrać?

Farba

Jak zmyć farbę?

Zmywanie farby środkami chemicznymi

Jak usunąć zapach z lodówki?

Usuwanie zapachu z lodówki

Co na mszyce?

Mszyce

Nieprzyjemne zapachy w kuchni - jak je usunąć?

Skórka z pomarańczy na nieprzyjemny zapach w kuchni

Jak usunąć przykry zapach z butów?

Buty damskie, dziecięce i męskie

Jak usunąć zapach papierosów?

Zapach papierosów

Jak pomalować dom?

Malowanie domu

Jaki toster?

Toster

Jak zrobić zapach do domu

Świece zapachowe

Jak pakować walizkę?

Pakowanie walizki

Jak czyścić dywan?

Czyszczenie dywanu

Jak zrobić kawę?

Robienie kawy

Warto wiedzieć

Czyszczenie podłogi

Jak myć podłogę?
Dom

Wyróżniona porada

Żelazko

Jak wybrać żelazko?
Dom