Jaki nóż do kuchni?

Nóż jest niezbędny w każdej kuchni. Jeśli posiadamy naprawdę wysokiej jakości akcesoria, wówczas prace kuchenne można wykonać szybciej i łatwiej. Jakie noże powinnaś posiadać?

Nóż do kuchni

1. Ażurowy nóż do serów.

Doskonale nadaje się do krojenia miękkich serów pleśniowych (np. typu brie). Specjalne otwory zapobiegają „mazaniu się” sera.

2. Nóż do pizzy.

Tnąca część noża przypomina kolistą tarczę. Jest gładka, ale niezwykle ostra. W ten sposób w kilku ruchach można dokładnie pokroić pizzę w trójkąty.

3. Nóż do pieczywa.

Powinien posiadać długie i ząbkowane ostrze. Dzięki temu pokroisz chleb na idealne kromki. Jednocześnie chroni przed skaleczeniem.

4. Nóż do filetowania mięsa.

Posiada długie i giętkie ostrze. Dzięki temu łatwo oddziela skórę ryby oraz błony w mięsie.

Zobacz też:

Jak odnowić skórę?

Odnawianie skóry

Jak zrobić aniołki?

Aniołki

Jak usunąć plamy z trawy?

Usuwanie plam z trawy

Jak wyhodować cytrynę?

Hodowla cytryny

Jaką patelnię wybrać?

Patelnia

Jakie meble do jadalni?

Komplet jadalny

Jak dbać o kwiaty doniczkowe?

Zadbane kwiaty doniczkowe

Co na plamy?

Czyszczenie plam proszkiem do prania

Jak pielęgnować kwiaty doniczkowe wiosną?

Kwiaty doniczkowe

Jak usunąć zapach mułu?

Ryby słodkowodne

Jaka odmiana fasoli?

Fasola

Jak gotować groch?

Groch

Jak podawać ciecierzycę?

Ciecierzyca

Jak udekorować tort?

Dekoracja tortu

Jakie ozdoby z jabłek?

Ozdoby z jabłek

Jak prać bieliznę?

Pranie bielizny

Jak suszyć grzyby?

Suszenie grzybów

Jak mrozić grzyby?

Mrożenie grzybów

Jak marynować grzyby?

Marynowanie grzybów

Jak przechowywać grzyby?

Przechowywanie grzybów

Warto wiedzieć

Czyszczenie podłogi

Jak myć podłogę?
Dom

Wyróżniona porada

Żelazko

Jak wybrać żelazko?
Dom