Jak udekorować tort?
Wystarczy kilka dekoracji i każdy tort, biszkopt, a nawet zwyczajny sernik można zamienić w prawdziwe dzieło sztuki.
Jeśli w planach masz rodzinną imprezę albo inne wyjątkowe okazje do dekoracji ciasta bądź tortu możesz wykorzystać kandyzowane kwiaty. Jak je przygotować? Otóż świeże kwiaty (np. róże, bratki, nagietki, nasturcje) posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp odrobiną cukru. Następnie włóż do piekarnika na około 30 minut.
Jeśli zaś chcesz szybko, a zarazem efektownie udekorować torcik albo np. sernik wystarczy, że rozpuścisz czekoladę i wylejesz jej cienką warstwę na tacę. Gdy już zastygnie nożykiem zdrap czekoladowe ruloniki.
A może w planach masz pieczenie ciasteczek albo biszkoptu? Możesz przygotować do nich efektowne ozdoby z galaretki. Zrób ulubioną galaretkę, a gdy już mocno stężeje foremkami do pierników wytnij z niej fantazyjne wzory.