Jakie potrawy jednogarnkowe?
Nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie? Postaw na potrawy jednogarnkowe. Są smaczne i pożywne.
Tego typu dania przyrządzane w jednym naczyniu warto jednak wzbogacić – dzięki temu będą bardziej syte i z powodzeniem zastąpią dwudaniowy obiad. Co jednak dodać do potraw jednogarnkowych? Wiele zależy tutaj od upodobań kulinarnych Twoich i Twojej rodziny.
Możesz zdecydować się na makarony, kaszę, ryż albo ziemniaki. Znakomicie sprawdzą się one jako dodatki do zawiesistych zup, rozmaitych potrawek i dań zapiekanych. Z makaronu przyrządzisz także wyśmienitą lazanię. Z powodzeniem możesz więc urozmaicać swoje dania wszystkimi tymi pożywnymi dodatkami. Z nimi potrawy jednogarnkowe staną się bowiem nie tylko smaczne, ale i dostarczą mnóstwo składników odżywczych.